به گزارش فارس، محمدهادی ایازی در اولین همایش شهرسازی ایرانی-اسلامی که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: در ملاقاتی که مجموعه مدیریت شهری با مقام معظم رهبری داشت، ایشان تاکید ویژه ای بر موضوع معماری ایرانی-اسلامی داشتند و این امر از دغدغههای ایشان است. به طوری که از مسوولان خواستند با جدیت بیشتری به این موضوع بپردازند.
وی با بیان اینکه دراین خصوص در شهرداری تهران تمهیدات خوبی پیش بینی شده، افزود: متاسفانه ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، معماری که مربوط به انقلاب باشد را نداریم. این در حالی است که در دورانهای گذشته معماری مربوط به دوره صفویه، دوره قاجاریه و حتی دوران پهلوی اول و دوم را داریم.
ایازی با اشاره به مناظرات انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته گفت: در یکی ازمناظره ها تصاویری به نامزدها درخصوص برجها و ساختمانها نشان داده می شد که هر کدام قضاوتی داشتند که ای کاش آن حرفهایی که در زمان انتخابات بیان میشد عملی شود.
وی اضافه کرد: به عقیده بنده مسکن مهر زاغه نشینی نوین است. زاغه نشینی مرکزی است که آسیبهای اجتماعی در آن شکل میگیرد و مسکن مهر به خاطر معماری که دارد این آسیبها را دیکته میکند.
ایازی به سفر خود به یکی از شهرهای هند اشاره و بیان کرد: ساختمانهای این شهر به مراتب از ساختمانهای شهر ما نامنظمتر است اما تمامی ساختمانها در این شهر صورتی است و این رنگ به این شهر هویت داده و همه این شهر را با ساختمانهای صورتی رنگش میشناسند .
رییس گروه مشاوران شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه متاسفانه تا کنون اقدامی در حوزه معماری اسلامی-ایرانی انجام نشده است، تصریح کرد: به عنوان مثال در میدان حسن آباد تهران به یکی از بانکهایی که در این میدان قرار دارد مجوز داده شد که نمای ساختمان را شیشه کار کنند. این نمای شیشه ای هویت میدان حسن آباد را خدشه دارکرده است . متاسفانه اینها از اشکالات جدی است که وجود دارد.
ایازی یادآور شد: شهرداری تهران احیای بافت تاریخی منطقه 12 را در اولویت برنامههای خود قرار داده و بنا دارد بناهای میراثی را بازسازی و احیا کند.